Две мощни отвари разбиват и изхвърлят камъни в бъбреците

Ще ви представим две мощни рецепти на велики лечители, които ще ви помогнат да разбиете и изхвърлите „вредните“ камъни в бъбреците.

Камъни в бъбреците

Камъните в бъбреците са твърди образувания с кристална или минерална структура. Те се образуват в самите органи или уретера (това е каналчето, което води до пикочния мехур). Някога това заболяване е наричано „Пепеляшка“, защото се е срещало често, но е доста незабележимо. Това е таза, защото в много от случаите симптоми при наличието на камъни в бъбреците липсват. Днес заболяването носи имената нефролитиаза, бъбречна калкулоза и уролитиаза.

“Фигурин
Без камъни в бъбреците

Без камъни в бъбреците

Разпространение на болестта

Камъни в бъбреците е заболяване, от което страда един на всеки 10 човека. Мъжете са по-склонни към образуването на камъни. Най-често засегнатите групи хора са 30 до 50 години. При тези, които вече веднъж са страдали от заболяването риска да ги „повтори“ е по-голям.

Видове камъни в бъбреците

Камъните имат различен състав, форма и размери. Те могат да бъдат:

1. Калциеви камъни – когато в урината има голямо количество калции, това води до образуване на калциеви камъни в бъбреците. Най-често това се получава, когато има увеличена абсорбация на минерала в червата, при саркоидоза и други.

2. Струвитни камъни – те са съставени от амониев фосфат и магнезий. Най-често причината за тяхното образуване е инфекция на пикочните пътища.

3. Цистинови камъни – те се образуват, когато има проблем с обмяната на веществата. Те са най-слабо разпространените.

4. Камъни съставени от пикочна киселина – образуват се големия прием на пурини в храната.

Симптоми при камъни в бъбреците

Най-често срещаният и изразен симптом на заболяването това е болката – тя мени своята локализация и степента и продължителността и е различна. Може да се чувства болка близо до слабините, долу в корема и гърба. Другите симптоми, които се наблюдават при наличието на камъни в бъбреците са гадене, повръщане, сърцебиене, изпотяване, кръв в урината, чести позиви за уриниране, покачване на температурата, втрисане и други.

Мощни илачи при камъни в бъбреците

Мощни илачи при камъни в бъбреците

Рецепти за разбиване и изхвърляне на камъни в бъбреците

1. Рецепта при камъни в бъбреците на лечителя Владимир Бошнаков – смесете едни и същи количества от билките жълт кантарион, пача трева, полски хвощ и коприва. Не е нужно да смесвате големи количества от билките, по 15 грама от всяка е достатъчно. От билковата лечебна смес се взима само една щипка. Тя се залива с 250 милилитра вряща вода и стои така не повече от 10 минутки. После бързо прецеждате, но не изхвърляте билките. Течността се оставя на страна. Изцедените билки се заливат с 200 милилитра вода и се слагат на котлона да поврат 10-тина минутки, после се прецежда. Двете отвари се смесват. Еликсира се приема на гладно. Пие се студен по 130 милилитра. По една такава доза се изпива сутрин, на обед и преди сън. Не бива да приемате лечебният чай повече от 30 дена.

2. Рецепта при камъни в бъбреците – вземете 250 грама лимони, измийте го добре и ги нарежете заедно с корите, като отстраните само семките. Измийте 250 грама магданоз и него също нарежете. Тези съставки се слагат в блендер и към тях се добавя чаена чаша кленов сироп, 250 грама студено пресован зехтин и 250 грама суров мед. Всички съставки се блиндират, за да се получи гладка смес. Прибира се в подсушен стъклен буркан. Съхранява се в хладилника. Всеки сутрин се изяжда по супена лъжица от сместа на празен стомах. През останалата част на деня се пият много течности.

Enjoyed this post? Share it!

 

7 коментара по “Две мощни отвари разбиват и изхвърлят камъни в бъбреците

  1. искам да знам тези рецепти валидни ли са и за цистиновите камъни.Благодаря

  2. Видовете камъни са- оксалатни (калциевите), фосфатни, уратни и фосфатно-уратни, а не написаното в тази статия. Отделно с билки оксалатни камъни НЕ се разбиват, само литотрипсия при по-малките и класическа коремна операция за по-големите камъни, с литотрипсия се разбиват и камъни в уретерите. После вече здравна профилактика, за да не се появяват отново – билки, пиене на доста вода, сокове, определена диета, движение много и… др.
    Още – само оксалатните камъни са видими на обикновена рентгенова снимка, останалите се виждат само с цветна такава.

  3. Бих искал да попитам дали калциево-оксалатен камък с размери до 4 мм. може да излезе спонтанно с урината или трябва лекарска намеса?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *