Отслабване с билки. Някои общи положения в началото

Възможно ли е да се отслабне с билки? Безброй хора по света се опитват да отслабнат по всевъзможни начини, включително и медикаменти. Затлъстяването е станало като епидемия.

Стресът, полуфабрикатите, авитаминозата, заседналия начин на живот, водят до наднормено тегло. Когато килограмите се задържат известно време, организма ги смята за част от себе си и е трудно да бъде излъган с диети. Необходимо е комплексно действие с балансирано хранене, движение и билки, които да засилят обмяната на веществата.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Има билки, които ускоряват метаболизма, потискат апетита и дори да топят мастните клетки. Други билки за отслабване сдържат фибри или отделят слузести вещества, които дават усещане за ситост. Трети просто успокояват и намаляват стреса, за да не посягате ненужно към вкусни изкушения. Затова за да изберете подходящите билки за отслабване, трябва да се насочите към тези, които ще въздействат върху конкретната причина за наднормено тегло, те трябва да са съобразени и с евентуални заболявания.

Ако се стремите към отслабване, струва си да опитате с билки. За разлика от медикаментите, те нямат странични ефекти, напротив. Много от билките имат няколко полезни свойства и едновременно работят за подобряване на целия организъм. Много от билките са познати растения, които използваме за подправки или по-друг начин в храненето си.

Ако сте разочаровани от мъчителни диети и йо-йо ефект от чудодейните хапчета, може би е време да приемете, че дълготрайният ефект изисква и дълготрайна терапия.

Вместо да се подлагате на изтощителни диети, след които зарязвате всичко постигнато, по-добре заложете на по-бавния, но сигурен начин за отслабване с умерено хранене и билки. Те пречистват организма от токсини, лекуват възпалителните процеси, изхвърлят ненужните течности от тялото, балансират всяка една функция на организма, тонизират го и го възстановяват.

Да споменем някои билки за отслабване:

Бял равнец, Розмарин, Зелен овес, гръмотрън, мента, мащерка, кантарион, бъз, зелен чай, джинжифил, глухарче, магданоз, женшен, коприва, кориандър, ленено семе и др.

Проучете добре избраните билки за отслабване, тяхното действие, начин на приемане, дози и период на лечение с тях. Имайте търпение и бъдете постоянни. Не предозирайте в стремеж за по-бърз ефект, защото някои от билките в големи дози може да са опасни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *