Отслабване с билкова рецепта

При билколечението на затлъстяването се цели да се нормализира апетитът

3атлъстяването представлява значително отлагане на мазнини в мастните депа на организма вследствие смущение в регулацията на мастната обмяна, което води до рязко увеличаване на телесната маса и до смущения в редица други органи и системи.

Отслабване с билкова рецепта

От известните досега проучвания в различни страни се установява, че от 10 до 3о% от населението е с наднормена маса. При повечета болни (30 – 90% ) се установява, че причина за затлъстяването е увеличеното приемане на храна вследствие на повишен апетит, което може да бъде трайно или периодично. Увеличаване на масата се получава и при водене на заседнал живот. Значение имат и наследствените фактори. Често се установява, че един или няколко членове на едно семейство имат затлъстяване и други обменни заболявания – диабет, подагра и др.

При билколечението на затлъстяването се цели да се нормализира апетитът, да се постигне диуретичен ефект и да се ускори пасажът през дебелите черва, с което се съкръщава резорбцията на мазнините.

Лечебна билкова рецепта за отслабване:

Начин на приготвяне – вземат се по 100 г кора от зърнастец и корен глухарче, по 50 г корен  от гръмотрън, хвощ и плод копър. В 600 мл кипяща вода се поставят 1 – 2 супени лъжици от сместа. Вари се 3 мин, кисне 60 мин и се прецежда. От отварата се приема 3 пъти дневно по 150 – 180 мл преди ядене.

Внимание!Лечението се провежда под лекарски контрол 1 – 2 месеца. След почивка от 7 – 8 дни се повтаря.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *