Отървете се от вредните навици сега, за да не съжалявате после

Има действия и навици, които пряко влияят на нашата имунна система, но понякога или не искаме, или не знаем какво да предприемем. И все пак, за пореден път припомняме, че ако искате да сте здрави, трябва да се откажете от някои свои навици. Нека да видим кои са те.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Прекомерна консумация на алкохол
Прекаляването с алкохола прави тялото по-податливо на инфекции, бавно зарастване на рани, води до проблеми със сърцето, черния дроб и панкреаса. Многото алкохол уврежда и белите кръвни клетки, които всъщност се борят с инфекциите. Най-доброто решение: приемане на алкохол в умерени количества (50 гр. за жените, 100 гр. за мъжете).

Преяждане
Имунната система на хората с високо съдържание на мастни клетки е по-инертна и по-малко функционална, което засяга способността на тялото да се защитава от определени заболявания. Намалете консумацията на мазнини и имунната ви система ще работи по-добре. Най-доброто решение: Намаляване на приема на наситени и транс мазнини.

Липсата на сън
Липсата на сън при здравите жени се отразява пряко върху естествените убийци – белите кръвни клетки, които предпазват организма от вирусни инфекции. Когато не спим добре белите кръвни клетки стават мудни. Най-доброто решение: Експерти препоръчват сън в рамките на 7-9 часа. Ако не сте спали достатъчно през нощта, не забравяйте да дремнете през деня.

Самотата

Според множество изследвания липсата на социален живот и подкрепа намалява действието на противогрипнтие ваксини, например.

Дефицит на витамини и минерали

Недостигът на витамините A, C, B6, D, E и фолиева киселина, липсата на минералите селен, цинк, желязо и мед има пагубен ефект върху имунната функция. Най-доброто решение: Препоръчително е да положите всички усилия и да започнете да се храните балансирано и правилно. Консултирайте се със специалист, който ще ви даде насоки точно от кои храни имате нужда.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *