Охлаждащ крем за мазна кожа с билки

Както знаем домашното винаги е било много по-добре, отколкото купеното от магазина. Най-малкото ще знаем какво наистина слагаме по тялото си. Ето защо ви предлагаме една невероятна и изпитана от своя автор домашна рецепта за охлаждащ крем за мазна кожа с билки.

“Фигурин

Трябват ви: 2 с.л. кокосово масло; 1 с.л. бадемово масло; 1 с.л. зехтин; 1 с.л. глицерин; 1/2 с.л. ланолин; 1 1/2 с.л. восък; 1/3 ч.л. боракс; 5 с.л. розова/ минерална вода

Етерични масла:
5 капки масло от чаено дърво; 5 капки масло от мента; 5 капки масло от бял бор

Консерванти:
3 капсулки витамин Е3 капки Цитросепт

 

След като съберете нужните продукти, започнете да разтапяте първо маслата, но не етеричните. Като за начало настържете восъка и на водна баня го разтопете, след което поставете кокосовото и бадемовото. След това затоплете розовата вода, докато изчаквате разтопените масла да се охладят.

Тепературата на водата и разтопената маслена основа трябва да е приблизително еднаква – използвайте кутрето си вместо термометър. Към водата започнете бавно да наливате маслената основа, като едновременно с това разбивате с пасатор. Трябва да се получи плътен, хомогенен крем.

Сега може да добавите етеричните масла, и консервантите – цитросепта и витамин Е. След което леко разбъркайте отново с пасатора. За да не се разслои крема, той трябва да се бърка с лъжичка, докато напълно се охлади.

Кремът е подходящ за кожи, склонни към акне, обриви и възпаления. Бораксът представлява бели прозрачни кристалчета, разтворими в глицерин и вода. На въздуха изветрява лесно. Осапунява мазнините и размеква епидермиса (2,50% воден разтвор за измиване на мазна кожа). Разтворен в глицерин или във вода (20-30%), се използува за избелване и излющване на кожата. В козметиката се използува за консервиране на кремове, за емулгиране на мазнините, восъците и мастните киселини.

 

Взето от: https://www.facebook.com/KozmetikaUDoma

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *