Билките предпазват очите ни

Една от неприятните последици от прекомерната работа са зачервените очи

Ако уморявате очите си и то всеки ден, това оказва отрицателно влияние на зрението. При съвремения начин на живот – продължителен престой пред екраните, небалансирано хранене, неблагоприятни условия на околната среда – всичко това оказва негативно влияние върху очите. Най-важното налага се профилактика на зрението.

Очите могат да бъдат предпазени с билки

Ако работата ви е свързана с работа пред екрана – съвременните екрани разполагат със защита, но все пак се поинтересувайте за филтър на вашия и ако е необходимо си осигурете по-добър. Очилата със защитен филтър независимо от екранния филтър, не са за пренебрегване и възвръщат стойността си.

Някои билки, както и консумацията на определени видове растения, може да ни помогне да запазим остротата на зрението си. Такива растения са богатите на необходимия за зрителната функция провитамин А – моркови, червени домати, червени чушки, праскови, кайсии, копър, магданоз, лук и черница.

“Демир

Една от неприятните последици от прекомерната работа са зачервените очи. Фитотерапевтите препоръчват да се използва билката очанка.

Билкова рецепта и приготвяне – сварете 2 супени лъжици от сухата билка в 200 мл вода за 3 минути. След като отварата изстине потопете тампони в течността и ги наложете за няколко минути върху клепачите.

Билкова рецепта с боровинки – Вземете 2 чаени лъжички листа от боровинки и ги залейте с 1 чаша гореща вода. Оставете за 1 час и прецедете. Пийте по половин чаша 2 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *