Още звезди, залагащи на алтернативните лечебни методи

Алтернативните лечебни методи отдавна завладяха света. И ако у нас се прилагат все повече през последните 10-15 години, то в световен мащаб богатите и известните са полудели по различните методи на лечение. Ето още звезди, които не прибавягват до обикновения лекар, за да подобрят състоянието си. Или поне не не твърде сериозните.

Кристалотерапия

Американската актриса Ума Търман използва лечебната сила на кристалите с цел енергизиране и тонизиране на тялото, ума и организма.

Кристалотерапията е будистко лечение, основаващо се на енергийните свойствата на кристалите и скъпоценните камъни. Те имат положително действие върху дисбаланса на енергийните полета в човешкото тяло, като по този начин насърчават неговото здравословно, умствено и физическо изцеление.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Хомеопатия

Оливия Нютън-Джон се възползва от хомеопатичното лечение, за да се възстанови от тежката борба с рака на гърдата и множеството химиотерапии.

Открита в края на 1700, хомеопатията е призната от Световната здравна организация като метод за лечение. Хомеопатичните лекарства са естествени, нетоксични средства под формата на лекарства, разработени от естествени растителни, минерални или животински източници. Хомеопатията стимулира собствените лечебни сили на организма.

Кинезиология

Преди да стане известна в ролята си на отчаяна съпруга Ева Лонгория Паркър се е занимавала с изучаване структурата и функцията на мускулите, кинезиология. Следвайки принципите на традиционната китайска медицина, кинезиологията може да се прилага с цел облекчаване на болка, стрес, депресия, нарушения в храносмилането, умора, болки в гърба, липса на концентрация, алергии, нарушения на нервната система, спортни травми и подобряване на емоционалното състояние.

Рефлексотерапия
Рефлексотерапията е използвана в древен Египет, Индия и Китай, като природна лечебна техника, основаваща се на принципа, че определени точки на ръцете, краката и ушите, отговарят за определени системи, жлези и жизнено важни органи в човешкото тяло.

Покойната принцеса Даяна се е подлагала на рефлексотерапия три пъти седмично в клиника Найтсбридж.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *