Ето как може да се предотврати ПАРАДОНТИТ!

Билка.инфо ви предлага билкова смес, лекуваща кървящи венци

На проблемите в устната кухина трябва да се обръща специално внимание, защото възпалените или кървящите венци могат да причинят големи усложнения, ако не се лекуват. Кървящите венци не означават винаги обилно кървене в областите около зъбите, то се проявява и със зачервяване на венците с по-тъмен червен цвят. Нерядко при миене на зъби, ако четката за зъби закачи венците, се появява кръвоток. Кървенето на венците не причинява видими болки поради факта, че венците са слабо инервирани.

“Фигурин

На проблемите в устната кухина трябва да се обръща специално внимание

Кървенето от венците обикновено е в резултат на неправилно/недостатъчно отстраняване на плаката от зъбите и венците. Това води до състояние, наречено гингивит или възпаление на венците.

Ако плаката не се премахне, тя ще се втвърди в това, което се нарича зъбен камък. И ако не се контролира, това ще доведе до пародонтит. В случай на пародонтит, костите и венците, които държат зъбите, са изложени на риск и това може да доведе до загуба на зъби.

Не е нужно да си купувате скъпо струващи пасти за зъби при справянето с този проблем. Спокойно може да се обърнете към напълно безвредната майка природа, а Билка.инфо ще ви каже как.

Начин на употреба и приготвяне:

Смесват се 40 г листа от смрадлика, 26 г дъбови кори, 13 г листа от градински чай, 13 г цветове от лайка, 8 г цветове от лавандула. В 500 милилитра кипяща вода се постатавят 2 супени лъжици смес, вари се 20 минути, след изстиване течността се прецежда и с нея се правят 3 – 4 жабурения дневно по 3 – 4 минути.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *