Използвайте дръжките на патладжан за лечение на хемороиди

Като цяло, самия патладжан е смятан за вредна храна, но това е така само ако страдате от болен стомах. Патладжаните могат да бъдат много полезни за организма ви.

Те съдържат доста голямо количество калий, което спомага за правилната работа на сърцето, както и за изхвърлянето на течности от организма. Именно заради това тяхно качество те често биват препоръчвани в диетата на по-възрастните хора, особено на такива, които страдат от сърдечносъдови заболявания.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Този синкаво-лилав зеленчук помага и за прочистването на организма от вредния холестерол в кръвта. Високото съдържание на мед и желязо, стимулира произвеждането на кръв. Тези ценни качества, се съдържат не само в този ценен зеленчук, но и в неговата дръжка. Именно поради това, той може да ви бъде от полза при лечение на хемороиди.

Знаем, колко упорити и досадни могат да бъдат хемороидите. Освен това, ако не успеем да се отървем навреме от тях, проблема преминава в болезнен. Самите хемороиди, като заболяване, не бива да се лекуват само външно, а и вътрешно. Тъй като се лекуват трудно, ние ви препоръчваме да не избързвате със скъпите процедури и лекарствените препарати. Доверете се на билките, но не разчитайте заболяването да отшуми за дни. Дори да усетите облекчение, спазвайте стриктно препоръчаната продължителност на лечението.

Билките, както знаем, притежават много от качествата на скъпите лекарства, като изключим вредите които химически произведените препарати нанасят на тялото. С употребата на природни средства вие наистина си подарявате здраве. Но освен всичко, трябва да проявите и постоянство и търпение по време на лечението.

А ето и не традиционната рецепта от дръжки на

Патладжан за лечение на хемороиди:

Сварете три супени лъжички от нарязани на ситно дръжки в 1/2 литър вода, за около десетина минутки. След прецеждане на отварата, приемайте от нея по три пъти в деня, около 100 мл на гладно. Процедурата трябва да продължи поне три месеца, за да доведе до пълното оздравяване на организма.

Лечение на хемороиди с патладжан

Лечение на хемороиди с патладжан

И не забравяйте, че лечението на хемороиди може да бъде продължително – ако веднъж сте започнали, не се отказвайте, за да не загубите ефекта, който сте постигнали.

Чесън и сол за хемороиди

Чесън със сол е един много търсен вариант за лечение на хемороиди. Принципно чесънът е една от най-ефикасните билки за домашно лечение на хемороиди. Подробности ще намерите в специалния ни материал по темата:

Само чесън и сол за лечение на хемороиди

Листа от орехи при хемороиди

Друго силно търсено лечение на хемороидите се оказва това с отвара от орехови листа. Подробната ни рецепта, както и други приложения на орехите можете да видите в развития ни текст по темата:

Лечение с орехи може да замени много лекарства

Enjoyed this post? Share it!

 

6 коментара по “Използвайте дръжките на патладжан за лечение на хемороиди

 1. Здравейте дори не съм чувала за този лек но със сигорност ще опитам. Благодаря.Ще поддържаме връска.Отговорете за да имам и ваш имеил.

 2. Аз също ще пробвам и ще кажа резултат но трудно се намира патладжана .Може би лятото ще си събера дръжки и ще го пробвам!!

  • Ани и Силвана, наистина ще ви бъдем благодарни, ако споделите с нас какъв е бил опитът ви с лечението на хемороиди с помощта на дръжките от патладжан. Пишете ни!

 3. ДА,да,да Помагааа, едва на 5-ти ден от приема съм и вече не ме боли. Аз сварявам 5 дръжки в 500мл.вода и всяка сутрин на гладно по една малка чаша.Ще продължа както пише по горе 3 месеца ,единствено се притеснявам че съм кърмачка да не навреди на бебчо и нз ,кого да попитам.

 4. Използувайтеслаб разтвор на тетра. Продава се по аптеките. Щпка тетра в мъничко чайниче до завиране. По глътка след ядене, веднъж дневно. Укрепва капилярите в организма.
  Отровата в малко количество може да е билка.
  Не прекаляваюте, само веднъж дневно, по глътка, след ядене.
  Бъдете сигурни, че всякакви хемероиди ще изчезнат, ще изчезне дори сърбежа.
  След седмица, спрете да отдъхне организма.
  Може да повторите, ако получите сърбеж.
  Бъдете много внимателни с употребата.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *