Перфектната кожа си има нов приятел – масло от ший /карите/

Натуралното масло от шеа (срещано още като ший или карите) се извлича от ядката на плод, който расте в саваните на Централна и Западна Африка на дърво, наречено Карите или Магнифолия. Още от древността то било използвано за решаването на какви ли не дерматични проблеми – както медицински, така и козметични. Заради своето богатство от различини витамини и минерали, то е много ценно за такива случаи, като заздравяването на различни ранички. Освен това е една от активните съставки на много кремове, предназначени за третиране на дерматити, екземи, обриви, изгаряния и изключително суха кожа.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Маслото от шеа съдържа алантоин и различни каротини. То предпазва кожата от дехидратация, прониква добре и възстановява липидите, има омекотяващ и лечебен ефект. Маслото от шеа създава върху кожата тънък защитен слой. През лятото може да се използва и на плажа, тъй като предпазва кожата от ултравиолетовите слънчеви лъчи. Попива добре и не запушва порите.

Маслото от шеа прави кожата на лицето гладка, еластична и мека. То намалява бръчките, подхранва и хидратира. Подходящо е за използването, както от жени така и от мъже. Може да се използва и като балсам след бръснене – намалява дразненето и възстановява естествения вид на кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *