Петната от витилиго изчезват с орехови листа и спирт

Витилиго (на латински език: vitiligo, познато и като leukoderma) е сравнително обичайно хронично кожно заболяване, проявяващо се в по-малко от или около 1% от човешката популация. Симптомите, по които може да се разпознае, се изразяват предимно по появята на светли петна по различни участъци от кожата, които приличат на карта. И макар да не е изяснено напълно поради каква причина се появяват, то има доказателства, които сочат че витилиго се причинява от комплексни автоимунни, генетични, хормонални и външни фактори, при които собствената имунна система атакува пигментните клетки (меланоцити) в кожата, които умират или не могат да функционират, поради което изчезва кожният пигмент меланин, съдържащ се в тях. Витилиго не е заразно и се проявява обикновено при провокиране от емоционални фактори или физически и химически травми върху кожата, при хора предразположени към развитието му

Природата може да предложи и тук ефикасно лечение или поне облекчение на симптомите. Имайки предвид сложността на заболяването, не може да се даде 100%-ва гаранция за отлични резултати на настойката. А тя се състои от спирт и орехови листа, като съотношението е 1:10 в полза на спирта. С тази настойка се мажат петната в продължение на няколко месеца.

Настойка от жълт кантарион:1 супена лъжица от свежи листа и цветове се заливат с чаша вряла вода и киснат 30 минути. Приема се по 1 лъжица 3 пъти дневно след ядене. След 3 седмици се прави 1 седмица прекъсване, след което процедурата се повтаря за около 4-5 месеца.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Петната от витилиго изчезват с орехови листа и спирт

  1. Глупости на най големите търкалета! Дъра дъра някой се намира на празни приказки! Покажете някой който да ме опровъргае!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *