Петна по лицето?! Доверете се на природните средствa

Билкова комбинация помага при петна по лицето

Голяма част от жените страдат от нарушения в пигментацията на кожата. Появяват се лунички и светли или тъмни петънца, които не само влошават външния вид, но причиняват и психологически дискомфорт. Това е съвсем разбираемо – жената с пигментни петна по лицето се чувства по-неуверена в себе си и често смята, че това пречи на нейната красота.

“Фигурин

Билкова комбинация помага при петна по лицето

Всяко нарушение на разпределението на кожния пигмент дава тъмни петна, които не са красиви.

Кожата защищава, предпазва човешкото тяло от увреждащото действие на слънчевите лъчи. „Завесата”, която спира ултравиолетовите лъчи е кожният пигмент (кожното багрило) – меланинът. Хубавият естествен цвят на лицето е еднакво хомогенен във всичките участъци на кожата, когато разпределението на кожното багрило е равномерно. Независимо от различните нюанси в по-светли или по-тъмни тонове еднаквостта на оцветяването запазва красотата на кожата.

Билкова маска при петна по лицето:

Начин на приготвяне – смесете 4 супени лъжици мед и 3 чаени лъжици канела. Преди лягане нанесете сместа върху лицето си и я оставете да действа цяла нощ. На сутринта измийте с хладка вода. Правете маската толкова често, колкото е необходимо. Ако ви е трудно да спите с маската, направете я в някой мързелив следобед – останете с нея възможно по-дълго.

Канелата има ключова роля в тази смес, защото действа противовъзпалително и премахва зачервяванията и подпухналостта по лицето. Медът, както всички знаят, също има антисептично, лечебно и овлажняващо действие върху кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *