Пет ефикасни рецепти при възпаление на простатата

Повече мъже между 50 и 60 години страдат от възпаление на простатата или така наречения простатит, за лечение на който ние ще представим рецепти.

Малко повече за простатата

Това е жлеза, което принадлежи на мъжката репродуктивна система. Тя се намира под пикочния мехур. Простатната жлеза има неправилна форма, която наподобява сфера. Размерите и са колкото на кестен. Тази големина жлезата запазва до около 40-тата годишнина на мъжа. След това тя започва бавно да расте по-малко. Активността на простатата започва по време на пубертета. Тогава тя започва да секретира под въздействието на мъжкия тестостерон.

“Фигурин
Как да се преборите с възпалена простата с помощта на билките

Как да се преборите с възпалена простата с помощта на билките

Простатит

Простатит се нарича заболяването, което предизвиква възпалението на органа. То е характерно за мъжете, които са над 50-60 години, но за жалост днес то е разширило своите диапазони и все по-млади хора заболяват. Границите са снижени от 20 до 35 години. Лечение трябва да се приложи, защото има опасност при създаването на потомство или за развитие на рак на простата.

Причини спомагащи на заболяването да се развива

Причините, които допринасят за развитие на простатита са разнообразни. Ще споменем най-често разпространените от тях, който са бактериалната инфекция, автоимунна реакция или невромускулно напрежение.

Видове простатит

Видовете на това заболяване се разделят според степента на болките, симптомите или наличието на бели кръвни телца в урината. Основните типове простатит са четири, те са:

1. Остър бактериален простатит – характерен за мъже на възраст между 20 и 40 години. Развива се след прекарването на ангина, пневмония, грип, катетеризация, злоупотреба с алкохол, запек липса на физическа активност, извършването на тежки физически труд ежедневно и други.

2. Хроничен бактериален простатит – хроничната форма е следствие от възпаление на пикочния мехур или канал. Болестта се стимулира и полово въздържание, хроничен запек и други.

3. Хронична болки в таза

4. Асимптоматичен простатит – изразява се почти без неблагоприятни симптоми.

Симптоми при възпаление на простатата

Симптомите, с които се изразява болестта са болки и парене при уриниране, честотата на уринирането през нощта е по-голяма от обикновено, болки с различна сила в корема, тестисите или пениса, силна болка при еакулация, проблеми с уринирането (много слаба и тънка струя).

Домашни рецепти на чудодейната народна медицина за лечението на простатита

1. Борови връхчета – това е едно много ефикасно лекарство за лечението на възпалената простата. За целта ви трябват борови връхчета – чаена чаша. Към тях се слага 500 грама домашен пчелен мед, разбърква се. Илача се стои 30 дена, плътно затворен в стъклен съд. След готовност от него се хапва 3 пъти за един ден. Супена лъжица от него се консумира преди хранене.

2. Мед и жълт кантарион – жълтият кантарион е една уникална билка, която помага на мъжете да се справят с възпалението на простатата. Тя се стрива на прах и се пресява, взимате няколко лъжици от нея и ги смесвате със същото количество домашен мед. Яде се 3 пъти преди да се консумира храна по супена лъжица.

3. Чудотворна смес при възпаление на простата – счукайте семена от пъпеш – 100 грама и ядки от праскова – 4 броя. Смесете ги и към тях добавете мечо грозде, корени на коприва, маточина, плодове на шипка и цвят от липа – по 300 грама. Всички комбинирани билки заливате с 0,5 литра вряща вода. Следва час киснене на билките и после тяхното прецеждане. Отделно на водна баня се разтваря мед – 200 грама. После той се добавя към другата запарка от билки. Илача се пие 3 пъти за ден. Винена чашка се изпива на всеки прием. Пийте преди ядене.

4. Тиквени семки, ориз, мед и зехтин – смилате семките от тиквата – 200 грама. Изпичате ориз до златисто – 200 грама. И той се смила и се смесва със семките на тиквата. После се добавят меда и зехтина – по 200 грама (милилитра). Изяждате чаена лъжичка преди наяждане, 3 пъти за ден.

5. Червен лук и мед – настъргва се почистен червен лук – 1 килограм. Той се смесва с мед – 250 грама. Преди храна, но само сутринта и вечерта се изяжда по супена лъжица.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *