Пилинг за цялото тяло с кафява захар и вино

Още от древността е известно благотворното действие на пилинга и премахването на мъртвия слой клетки от тялото. В Древна Гърция още е било прието след баня да се изтърква цялото тяло със специални приспособления, като богатите са имали златни плочи, а бедните се изтърквали с раковини от миди. Посредством изтъркването на кожата се помага на кожата да регенерира клетки, като се премахват излишните мъртви клетки. Обикновено за постигането на този ексфолиращ ефект се използват естествени абразивни частици като утайка от кафе, захар, тоалетни трици, царевично брашно. Колкото и да е странно, дори и броколите могат да се използват като ексфолиант, натрошени на ситно.

Ексфолирането на тялото с подходящите растителни масла и съставки, които имат способността да извличат течности и да раздвижват лимфната циркулация, е един от най-мащабните начини за борба с целулита.

Предлагаме ви един уникален ексфолиант, който ще направи кожата ви мека като кадифе, а и освен това е много достъпен. Само на ръка разстояние и чаша за вино.

8 с.л. кафява захар

3 с.л. мед
2 с.л. червено вино
1 с.л. натурална канела

Смесете съставките и бъркайте на водна баня, докато сместа се хомогенизира и се образува полутечна паста. Добавете канелата. Оставете да изстине в буркан, след което съхранявайте ексфолианта в хладилник. Използва се един път седмично след или преди баня.

Пилинг за цялото тяло с кафява захар и вино
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *