Уж подправка, а по уникален начин стимулира храносмилането! Вижте!

Ето коя подправка има незаменим ефект по отношение на храносмилането!

Черният пипер е растение, което сме свикнали да използваме в ролята му на подправка. Оказва се обаче, че чрез него можем да се справим с най-различни проблеми в здравословен план, стига да знаем кога и как да го прилагаме.

Подправка подпомага храносмилането!

Самият черен пипер се получава от ферментиралите предварително изсушени плодчета на растението. Характерният му натрапчив вкус, с който сме свикнали да го свързваме, се дължи на веществото пиперин.

Към днешна дата черният пипер намира най-големи приложение в кулинарията, където се използва за овкусяването на различни блюда. В същото време обаче, тези, които са наясно с ползите от него, го използват и като съставна част на различни билкови формули.

На особен успех се радва черният пипер като средство за повишаване на потентността, а маслото от черен пипер е сред основните такива, които се използват в ароматерапията.

Самият черен пипер е познат и като лек при проблеми с храносмилането. Неговите слабителни, затоплящи и антиоксидантни функции са сред основните такива, които се препоръчват при проблеми с храносмилането. Доказано е, че растението активизира процеса на преработка на храната и подпомага по-лесното й преминаване през различните органи, които са ангажирани с тази задача.

Затова следващият път, когато се чудите с какво да овкусите храната си, защо не заложите на черния пипер?!

сподели ме

Уж подправка, а по уникален начин стимулира храносмилането! Вижте!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *