Подправките и нашият темперамент

Влияят ли онези малки, ароматни съкровища, които правят ястията ни неповторими, а чайовете зареждащи, на нашето настроение и темперамент? Истината е, че да, в някои моменти може да ни повлияят. Нека да видим кои са най-активните и как точно ни действат те.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Джинджифил
Коренът на джинджифилът е средство, което дава възможност човек да издържи в трудните моменти. Той спомага за активизиране на мозъчната дейност и паметта. Джинджифилът дава възможност да останете през целия ден в будно състояние, облекчава умората след физически или психически стрес. Тази подправка насърчава черти на характера като упоритост, смелост и решителност.

Куркума
Когато човек използва куркума в своето ежедневие, то той става по-задълбочен, има по-реална и трезва преценка върху нещата от живота, и решенията на възникналите проблеми. Куркумата дава възможност да се разработват и изпълняват дългосрочни планове, облекчава нервността и дава повече увереност.

Чили
Тази подправка ще ви помогне да се отървете от неудобството, грубостта и вземането на необмислени решения. Промяната на вида дейност предизвиква безпокойство у човека. Консумацията на чили допринася за по-личен подход в общуването. Чрез тази подправка вие ще бъдете в състояние да изпълнявате всякакви задачи, дори и тези, които ви се струват непривлекателни.

Кимион
Не позволява да се влияете от клюки и интриги, казването на лоши мнения по ваш адрес. Консумацията на кимион повишава устойчивостта при решаването на проблеми.

Индийско орехче
Чрез него развивате решимостта си. Индийското орехче укрепва волята на човек. С консумацията на тази подправка ще си помогнете при решаването на всеки проблем, тя бързо мобилизира всички сили на организма.

Копър
Този ароматен зелен стрък, който прави ястията ни неповторими, дава възможността да дарите прошка. Консумацията на копът осигурява смирение, освобождава от напрежението при контакти с неприятни за вас хора.

Къри
Кърито ни дава сдържаност, премахва мързела, успокоява натоварванията по време на вътрешните терзания на човек. Помага за премахването на суетността.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *