Подутите крака се облекчават с билки

Билки премахват проблема със задържането на вода, което е причина за появата на отоци

Подутите крака могат да се повлияят с билки. Те подобряват кръвообращението и премахват проблема със задържането на вода, което е честа причина за появата на отоци.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Подутите крака се облекчават с билки

Магданозът действа като мощен диуретик. Той съдържа минерали, витамини и хлорофил – всички вещества, важни за здравословното хранене.

Глухарче – билкарите виждат в това растение много повече от досадна плевел. Обикновеното глухарче – Taraxacum officinale, може да облекчи симптомите на подутите крака, вследствие на задържане на вода. Естественото му действие на диуритик „премахва“ излишната вода от тялото. Растението може да се консумира като чай, тинктура или под формата на капсули.

Гинко билоба е неизменна част от китайската медицина. Тя подобрява кръвообращението, което, от своя страна, намалява задържането на вода в стъпалата и краката. При проблеми с кръвообращението винаги трябва да се консултираме в специалист в областта, преди начало на лечението с гинко билоба!

Ментата пък облекчава уморените и подути крака. В тези случаи ваната с масло от мента ще повлияе положително на неразположението. Водата във ваната трябва да бъде толкова гореща, колкото може да се изтърпи. Краката се накисват за не повече от десет минути. След това се заливат с леденостудена вода за около 30 секунди – винаги студената вода трябва да бъде накрая.

Ментата лекува отоците на краката, като заедно с това ги тонизира и освежава. Ако проблемът обаче не може да се облекчи, трябва да се потърси консултация със специалист.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *