Погрижете се за подутите крака с билки

Още при температура от 23 градуса стените на кръвоносните съдове започват да се разширяват и отслабват

Краката не обичат горещините. Още при температура от 23 градуса стените на кръвоносните съдове започват да се разширяват и отслабват. Подутите крака могат да се повлияят с билки. Те подобряват кръвообращението и премахват проблема със задържането на вода, което е честа причина за появата на отоци. Предлагаме ви някои билки, които могат да облекчат подобни проблеми.

Краката не обичат горещините.

Добър ефект имат мехлеми и кремове, които съдържат екстракт от арника, невен, червени лозови листа.

Мента – тя облекчава уморените и подути крака. В тези случаи ваната с масло от мента ще повлияе положително на неразположението. Водата във ваната трябва да бъде толкова гореща, колкото може да се изтърпи. Краката се накисват за не повече от десет минути. След това се заливат с леденостудена вода за около 30 секунди – винаги студената вода трябва да бъде накрая.

“Фигурин

Ментата лекува отоците на краката, като заедно с това ги тонизира и освежава. Ако проблемът обаче не може да се облекчи, трябва да се потърси консултация със специалист.

Магнезиево олио – много е подходящо за страдащите от разширени вени, съпътствани от болезнени мускулни схващания (крампи). Проблемните участъци се намазват един или два пъти на ден в количество от 5 -10 мл. (1 – 2 чаени лъжици). Препоръчва се намазването да става вечер преди лягане за по-добър сън.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *