Подхранване и почистване на кожата с билки

Направете си сами домашна козметика

Можем и сами да си направим домашна козметика. Просто ни трябват няколко рецепти. Има много билки, които могат да ни разкрасят, да направят кожата ни по-мека, по-бяла, по-свежа.

Тоалетната вода, която ви предлагаме, може да се използва за почистване кожата на лицето вечер преди лягане.

Подхранете кожата на лицето си с билки

Начин на приготвяне – 1 лъжичка корени от слез, 1лъжичка липов цвят и 1 лъжичка мед се заливат с 1 чаша вода и се оставят да врат 10мин. След това сместа се отделя от котлона и се оставя за още 10 минути  да престои преди да се прецеди през марля. Получената отвара се съхранява в стъклено шише на хладно място.

Демир бозан билки за бъбреци

Житната вода е много добро средство за почистване и подхранване на кожата на лицето. Може да се ползва и сутрин, и вечер.

Начин на приготвяне – 1 чаена чаша жито се вари в 2 литра вода, докато омекне. Сместа се прецежда гореща през плътна марля, за да е бистра течността. Така приготвената житна вода се съхранява в стъклено шише на хладно. С малко от водата се мие лицето сутрин или вечер, като не се бърше с кърпа, а само леко се попиват останалите капки. Целта е житната вода да остане като лек покривен пласт на кожата. Тази вода подхранва кожата и я успокоява, а също така и много добре я почиства.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *