Върнете живота на косата си!

Тези билкови рецепти се грижат за свежестта и здравината на косата

Още от древноста билките със своите активно действащи биохимични вещества, етерични масла и витамини са безценен помощник за жените. Те влияят пряко върху косата, като я подхранват, лекуват, отстраняват козметичните дефекти – сухота, чупливост, пърхот и омазняване.

Демир бозан билки за бъбреци

Върнете блясъка в косата си!

Билка.инфо ви предлага тези изпитани билкови рецепти, за да върнете живота в косата си.

Начин на приготвяне и употреба – смесваме 1 л. минерална вода, 3 супени лъжици цветове и листа от мащерка и 2 супени лъжици водка. След 4 дена прецеждаме течността. Съхранява се в хладилника. С така получения лосион се правят  фрикции на косата след всяко измиване.

Желателно е косата да се мие с хладка вода. От горещата вода котикулите се отварят и косъма става уязвим, затова ако не можете да търпите хладка вода след като сте приключили с процедурите просто изплакнете с колкото може по студена вода.

Начин на приготвяне и употреба – Смесват се  чаша къна, 1 яйце, 200 гр. кисело мляко, 1 суп. лъжица мед, чаша захтин и малко вода. Тези продукти се смесват в гъста каша, която  престоява 30 мин, а след това се нанася върху косата и се оставя за 4 часа. Косата се измива само с вода, а на следващият ден и с шампоан.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *