Полезните свойства на един непознат корен – пащърнак

Въпреки че пащърнакът не е сред най-консумираните хранителни продукти у нас, неговите здравеносни функции не бива да се подценяват нито за миг. Ето и кои са някои от най-полезните свойства на този кореноплод, който е родственик на моркова.

* Скорошни изследвания са установили, че пащърнакът съдържа вещества, способни да потиснат имунните реакции на организма, което е от важно значение при лечението на редица автоимунни и алергични състояния.

* Богатото съдържание на фибри в това растение способства да се намали риска от развитието на диабет тип 2 чрез понижаване на холестерола и кръвната захар.

* Високите нива на витамин C в пащърнака помагат на тялото ни да се справи по-лесно с респираторните инфекции на горните дихателни пътища.

* Заради солидните стойности на фолиева киселина, пащърнакът е добро средство за превенция на рака на яйчниците.

* Нови проучвания показват, че някои химически съединения в състава на пащърнака са способни да унищожат туморните клетки, които се образуват в дебелото черво.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Полезните свойства на един непознат корен – пащърнак

  1. Здравейте, Предлагам Ви един начин да спечелите някой лев в а именно: Регистрирате се напълно безплатно на следният сайт: http://sumixs.com/?ref=1221724 Каква е идеята? Трябва да отделите по 3 минути на ден за да оценявате три видео реклами. След регистрацията си влизате в акаунта, кликвате на Survey, отваря Ви се клипче и под него има бутон do survey. Натискате го и Ви се отварят 8-те въпросчета на които трябва да отговорите. Отговаряте набързо и… печелите 9$. Повтаряте това упражнение още 2 пъти и- в сметката си имате 27$. При достигане на 1200$, парите Ви се превеждат на PayPal акаунт. За целта трябва да имате регистриран PayPal акаунт.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *