Ползите от пчелното млечице

Пчелното млечице е един от натуралните продукти, които с пълно право са известни като натурална панацея за всяко заболяване. Може да се приема в своя чист вид или като хранителна добавка.

Какво представлява пчелното млечице?

Сложно би било да се обясни какво точно представлява пчелното млечице. Неговият биохимичен състав е смесица от протеини и съдържа осем незаменими аминокиселини, важни мастни киселини, захари, стероли и фосфорни съединения, както и ацетилхолин. Последото вещество – ацетилхолинът е изключително важно за предаването на нервните съобщения от клетка в клетка. Ако прекалено малко от това химично съединение има налично в организма, човек е по-предразположен към болестта на Алцхаймер. Ценното млечице съдържа гама-глобулин, известен като средство за стимулиране на имунната система и удачен за борбата с инфекциите. Пчелното млечице е отличен източник на хранителни вещества и е нежен към стомаха.

“Демир

Не може да пропуснем и да споменем богати комплекс от витамини. Съдържа витамините А, В-комплекс, C, D и Е. То е особено полезно като източник на В-комплекс съдържание, включително В1, В2, В6, В12, биотин, фолиева киселина и инозитол. Пчелното млечице е и с високо съдържание на B витамин пантотенова киселина, призната е и способността му да намалява нивата на стрес. Той също така доставя минерали, калций, мед, желязо, фосфор, калий, силиций и сяра.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *