Помогнете на стомаха си да работи добре!

Ванга освен насоки за бъдещето ни остави и своите билкови рецепти

Сироп от грозде:

Този вкусен и много приятен за пиене сироп е и отлично лекарство против нервен стомах и повишена киселинност в стомаха.

Помогнете на стомаха си да работи добре!

Начин на приготвяне – Пет килограма зърна от грозде, независимо какъв сорт са, сваряваме добре във вода. Прецеждаме и добавяме 2 кг захар. Варим, докато се получи гъст сироп. Снемаме от огъня малко да поизтине, прибавяме 3 връхчета от храст къпина, 3 връхчета от малина и 10 листа от остролистия живовлят. Разбъркваме добре. Когато сиропът изстине съвсем, добавяме 1 супена лъжица цват от изсушена мащерка. Разбъркваме още веднъж. Не прецеждаме билките. Наливаме сиропа в бутилки и ги съхраняваме на хладно. Пие се от сиропа по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене.

Сироп от борови връхчета:

Начин на приготвяне – 250г млади борови бели връхчета слагаме в 2 литра вода на тих огън, докато остане наполовина. Прецеждаме и във водата прибавяме 1 кг захар. Варим, докато се сгъсти на сироп. Три – четири минути преди да снемане от огъня добавяме 1 чаена лъжичка лимонтузу. Оставяме сиропът да изстине и го съхраняваме на хладно място.

Този сироп е много полезен за тези, които имат бронхиални проблеми. Сиропът може да се приготви и от мед вместо захар, но тогава не се вари. Съхранява се в бутилки в хладилника.

Из „Ванга – Съвети за живот и здраве” – Красимира Стоянова

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *