Помогнете си при цистит с билки

Представяме ви лечебна билкова рецепта при възпаление на лигавицата на пикочния мехур

Циститът е възпаление на лигавицата на пикочния мехур. Среща се самостоятелно или в съчетание с пиелит. Дължи се на инфектиране с болестни микроорганизми. Заразата може да проникне с кръвта или лимфата, или пък по съседство — от бъбречното легенче или от половите органи, особено у жените.

Билкова комбинация помага при цистит

Нерядко инфекция се внася при манипулации, изследвания, наранявания, особено от невежи лица. Значение имат и бъбречните камъни, застоят на урината, простудата и др. Заразата може също да премине от простатната жлеза при остро или хронично възпаление. По-често е заболяването при възпаление на бъбречната чашка, постоянен застой на урината, стесняване на пикочните тръби, парализа на пикочния мехур, дразнене на мехура от остри пикочни камъни, от присъствието на някои лекарства в кръвта, голямо количество алкохол, от простуда и от студено къпане на открито, много продължителни студени седящи бани, люта и кисела храна, развалена бира и други.

Лечебна билкова рецепта при възпаление на лигавицата на пикочния мехур:

Начин на приготвяне – смесват се 15 г дръжки от вишна, 20 г корен от чер оман, 30 г листа от бреза, 30 г хвощ, 30г корен от сладник, 30 г ленено семе, 50 г листа от червена боровинка, 100 г листа от мечо грозде и 100 г клинавиче. 2 супени лъжици от билките се варят в 0,5 л вода 10 мин. Пие се по една винена чаша преди ядене 4 пъти дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *