Спрете потенето на краката с билкови бани

Излишното изпотяване на краката, особено ако е съпроводено с неприятен мирис си е проблем и за мъже, и за жени. Причина за потенето може да бъде биологична, може да е в зависимост от сезона, това с какво се храним, пием, а също и изкуствените материи, които заливат пазара. Банята за крака често се оказва чудесен помощник в борбата с този проблем и ние ви предлагаме няколко варианта.

Смесете по една супена лъжица пресни или изсушени мента, коприва и градински чай. Залейте ги с един литър вода и затворете съда с капак. Оставете да престои 6-7 минути, прецедете и потопете краката за 10-15 минути. Правете тази баня при всяко миене на краката в продължение на месец. Тази смес можете да използвате и за баня на цялото тяло.

Смесете по една супена лъжица цвят от лайка и липа и листа от орехи. Залейте с литър гореща вода и оставете да кисне 15 минути. След това прецедете и потопете краката си за 20 минути.

Залейте една супена лъжица плодове и една супена лъжица листа от черна боровинка с литър вода. Заварете, свалете от огъня и оставете да кисне 20-25 минути. След това долейте литър и половина вода и потопете краката си в тази смес за 30 минути.

Смесете 2 супени лъжици дъбова и 1 супена лъжица върбова кора. Залейте ги с литър и половина вода и сложете на бавен огън за 10 минути. След това прецедете отварата и потопете краката си в нея за 15-20 минути.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *