Потта гоним с изпитани билкови рецепти

Лятото е най-хубавият сезон. Спор няма. Има много слънце, много плодове и зеленчуци, много емоции и преживявания, почти не се задържаме у дома. Но наред с позитивите, лятото ни носи и редица негативи. Като например обилното потене. То е нещо, което за жалост сполетява всеки, тъй като в големите жеги едва ли има човек с потни жлези, които да работят нормално. Даже и да вземете душ сутринта преди работа или излизане, то докато сте стигнали на мястото, вече сте мокри.Рекламите по телевизията ни обещават 24 или 48 часа невероятна свежест и сухота с еди-кой си дезодорант, но истината е, че каквото и да са сложили в тях, тези продукти са просто безсилни срещу жегата навън. Още пов

Това може да е само лош спомен, ако се доверите на природата.

ече пък 24 или 48 часа.

Но има светлина в тунела и за най-потящите се. Защото тук на помощ идват билките, ползвани в различни области в народната медицина. Има специални отвари и настойки за пиене и за киснене, които използвани редовно, ще отърват или поне намалят, обилната секреция. Някои хора се потят повече от другите. Това са предимно мъжете, но и жените понякога не им отстъпват. Неприятното изпотяване, лошата миризма и мокрите петна по дрехите може да бъдат само лош спомен ако се обърнете към природата. Ето една рецепта, която помага при потене и неприятна миризма.За целта ви трябват дъбови и върбови кори. Поразходете се из гората или близкия парк, има случай на олющена кора. Може да си ги набавите и от дрогерията, разбира се. Смесвате 2 супени лъжици дъбова и една супена лъжица върбова кора и заливате сместа с литър и половина вода. Сложете я на бавен огън за десет минути. След това прецедете отварата и потопете краката си в нея за 15-20 минути, ако те са тези, които ужасно много се потят. Тази баня може да се прави през ден след измиване на краката със сапун. Настойката може да се излива и във вана и да се топите след като например сте се изкъпали.

“Фигурин

За предпочитане е вместо готови препарати за баня да се използват активните вещества на билките, които са безвредни и с великолепен ефект. Колкото повече натурални продукти използвате за баня, толкова по-добре ще се чувства вашата кожа.

И толкова по-малко пот ще отделя!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *