Билкова смес и упражнения за премахване на двойна брадичка

Един от често срещаните проблеми при жените е двойна брадичка и премахването и, затова ние ще ви помогнем.

Двойна брадичка или двойна гуша, както също я наричат е доста некрасив проблем. Може би вече сте забелязвали издайническото й появяване на снимка или сте мервали лицето си в профил в огледалото.

Премахване на двойна брадичка

Премахване на двойна брадичка

Всъщност тази двойна брадичка е просто мазнина, натрупана под челюстта ви. Както сте забелязали може би, дори и диетата не ви отървава от този неприятен проблем. А диета само за мазнините по шията, за съжаление не е измислена още.

За сметка на това пък може да опитате няколко доста добри упражнения, с които да стегнете този участък от тялото си. А освен това ще ви предложим и една лесна билкова рецепта, като допълнение, за да засилите процеса!

Демир бозан билки за бъбреци

Първият съвет към вас е да изпъвате мускулите на шията си възможно най-назад, но не толкова, че да причини дискомфорт или болка. Правете това упражнение с леко отворена уста.

Второто упражнение също е много лесно и отнема само секунди – издайте долната си устна напред и я задръжте така докато преброите до десет.

Друго лесно упражнение против двойна брадичка е да изплезите езика си, но с възможно най-широко отворена уста. Задръжте така десет секунди и се върнете в изходно положение. Правете упражнението няколко пъти.

Цялата тази „гимнастика“, както виждате отнема по няколко минутки дневно. Правете я сутрин и вечер за по-добър ефект. А ето и билковата помощ:

След тези упражнения, направете горещ компрес на зоната под брадичката с не много гъста кашичка от ленено семе, сварено в прясно мляко. Престойте така половин час, а след това изплакнете хубаво с хладка вода.

После сварете чай от лайка, и след като го охладите, натопете памученко парче плат в него и наложете върху двойната брадичка, като преспите цяла нощ. Процедурата не се препоръчва за повече от три вечери. Направете почивка от около седмица, а след това повторете за по-бърз ефект.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *