Премахнете брадавиците с няколко природни средства

Тези проклетии най-често излизат по ръцете и краката, но не е изключено да се появят и по цялото тяло. Самите брадавици представляват малки туморни образувания, които в повечето случай са безвредни, но са досаден козметичен проблем, за който има лечение.

“Фигурин

Появата на брадавици е следствие на вирусна инфекция в организма, като вируса, който всъщност е човешки папилома вирус, може да бъде прихванат от контакт с човек с раздразнени брадавици или ползването на общи хавлии, чаршафи, бельо, битови предмети. Заболяването обикновено се развива в отслабен организъм с понижен имунитет, за който помага преумората, психически травми, чести простудни заболявания. Обикновано брадавиците изчезват сами след месец или два. Когато те са по-упорити, за лечението им е необходимо да се вземат мерки.

Народната медицина се справя с досадния кожен проблем и с естествени средства. Едно от тях е третирането на брадавиците с мляко от смокиня. То се нанася върху брадавицата в продължение на няколко дни. Опитвали метода твърдят, че след две седмици брадавицата изчезва.

Брадавици се премахват и с лимон. Корите от един лимон се накисват за седмица в 125 мл силен оцет. С тампон, напоен в сместа, се намазват брадавиците сутрин и вечер.

Ябълковият оцет е друг природен лек срещу брадавици. Засегнатите участъци се мажат с него два пъти на ден. Изчезват до седмица.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *