Претоварени мускули?! Ето ефикасен начин за „презареждане”!

Билкова рецепта помага при претоварване на мускулите

Знаем ли наистина как да релаксираме, как да отпуснем мускулатурата след тежка тренировка или как просто да дадем на организма си нужното време да „презареди”?

Билкова рецепта помага при претоварване на мускулите

Умора на мускула се нарича временното понижаване на работоспособността на мускулната клетка, което настъпва в резултат на извършена физическа работа и изчезва след определена времева пауза или почивка. Друга причина за умора, която настъпва в мускула, разбира се е намаляване на енергийните запаси в клетка – мускулното гориво – гликоген. При продължителна работа в изолирания мускул намалява запаса на гликоген, което нарушава процесите на синтез на АТФ и креатинфосфат, необходими за осъществяване на мускулното съкращение.

За спортистите мускулните схващания са нещо познато, но дори хора водещи заседнал начин на живот поне веднъж са изпитвали болката и дискомфорта от получаването им. Тези схващания, популярни като мускулни крампи, представляват силна, болезнена и продължителна неволева мускулна контракция без възможност за отпускане. Могат да се получат както по време на тренировка, така и при ежедневни дейности, даже и по време на сън.

Демир бозан билки за бъбреци

Билкова рецепта при претоварване на мускулите:

Начин на приготвяне – прясно набрана овчарска торбичка се измива и се нарязва на ситно. С така приготвената билкова смес се напълва не много плътно едно шише и се залива с 38 – 40 градусова ракия. Шишето се оставя да престои на топло най-малко 2 седмици. С готовия екстракт се правят разтривки на засегнатите мускули по няколко пъти на ден.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *