Пречистване на кръвта с билкови отвари

Ще ви предложим няколко билкови отвари за пречистване на кръвта, защото това ще ви донесе здраве и красота за цял живот.

Пречистването на кръвта оказва голямо влияние върху цялостното ни здраве, защото с годините кръвоносните съдове губят своята еластичност, запушват се, а това води до тежки заболявания. Честата превенция на кръвта ще ви предпази от високо кръвно (едно от най-често срещаните заболявания при мъжете и жените) и инфаркт на миокарда.

Демир бозан билки за бъбреци
Отвари за пречистване на кръвта

Отвари за пречистване на кръвта

За да укрепите стените на кръвоносните съдове и да подобрите пропускливостта им вие можете да се доверите на билковите отвари, а не на скъпите лекарства. Билковите рецепти, които ще ви предложим няма да ви навредят, а само ще изчистят кръвоносните съдове, а така вие ще се предпазите от болести.

Ето ги билковите отвари, които можете да прилагате за пречистване на кръвта:

1. Копър, валериана и мед за пречистване на кръвта – в съд се смесва чаена лъжичка лечебни семена на копър, супена лъжица корени от валериана и 1 чаена лъжичка мед. Към тези съставки се добавя 3 литра вряла вода. Лечебната отвара се съхранява в термос за 24 часа, прецежда се. От нея се взима всяка сутрин на гладен стомах и вечер по 2 супени лъжици.

2. Репей за пречистване на кръвта – използват се лековитите корени на билката, като от тях ви трябват 2 препълнени супени лъжици (предварително наситнени). Те се заливат с 500 милилитра студена вода и престояват 5 часа. После лечебната отвара за пречистване на кръвта се слага на котлона, за да заври. Следва прецеждането и. Пие се по чаена чаша на ден.

3. Лобуда за пречистване на кръвта – използва се градинската подправка, от която се взимат стръкове и се нарязват на малки парченца. За направата на отварата за пречистване на кръвта ви е нужна чаена лъжичка от наситнената лобуда. Тя се залива с 250 милилитра вряща вода. Кисне само 7-8 минутки и после се прецежда през ситна цедка. Лековитата запарка се разделя на 2 горе долу равни части, които се изпиват през деня. Отварата от лобуда действа благоприятно на организма и се използва за лечение на заболявания на бъбреците, пикочния мехур и белите дробове.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *