Преяждане?! Подсилете метаболизма лесно и бързо!

Ще се почувствате много по-добре и за няколко дни ще си възвърнете формата

В резултат на многото ядене особено по празници, метаболизмът се забавя, усещаме тежест в стомаха и слагаме няколко килца отгоре. За да се справите по-лесно с тези неразположения, ви предлагаме няколко билки, които ще ви накарат да се чувствате по-леки и ще ви помогнат да изхвърлите бързо повечкото храна, която сте поели.

Метаболизмът се засилва от билки

Зеленият чай благоприятно влияние върху метаболизма – прочиства организма и засилва перисталтиката. Стимулира произвеждането на хормона норадреналин, който помага за бързото изгаряне на калории. Зеленият чай е един от най-благоприятните видове чай за отслабване, защото не влияе значително на кръвното налягане и няма изкуствено действие.

Пийте по няколко чаши дневно по празниците, за да се чувствате леко и да засилите метаболзима си. Освен всичко ще се тонизирате и освежите.

Демир бозан билки за бъбреци

Сена (майчин лист)

Билката се използва успешно при лечение на запек. Има диуретично действие. Стимулира движението на дебелото черво и контролира смукването на течности, което контролира обмяната на веществата. Действието на чая от сена настъпва след 10 – 12 часа, затова може спокойно да поемете чаша от билката вечерта, за да усетите действието на сутринта. Не се препоръчва редовна употреба, тъй като организмът привиква. Действието на билката е меко, само в редки случаи може да предизвика чревни смущения. Бременните жени трябва да приемат отварата под лекарско наблюдение.

Всички билки с изключение на зеления чай е добре да се пият само при необходимост и да не се прекалява с количеството!

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *