Преяждане?! Подсилете метаболизма лесно и бързо! – II част

Ще се почувствате много по-добре и за няколко дни ще си възвърнете формата

Синя жлъчка (цикория)

При преяждане има лек с билки

Синята жлъчка има слабително, жлъчегонно, диуретично и стимулиращо храносмилателната система действие. Освен при запек и проблеми с храносмилането, може да прилагате и при проблеми с бъбреците, нервната система, хемороиди, язва, гастрит. Използват се корените и стръковете на растението. Две супени лъжици се запарват в половин литър вода и се пие по 3 – 4 пъти на ден преди ядене.

“Фигурин

Живовлек

Има слабително, диуретично, противомиркобно и оздравяващо действие. Прилага се при храносмилателни разстройства, киселини, гастрит. Освен благоприятно действие върху храносмилателната система, живовлекът може да се използва и при дихателни, бъбречни и кожни проблеми. Освен като отвара, билката може да се приема и под формата на таблетки. Няма съмнение обаче, че чаят е много по-полезен.

Зърнастец

Билката има слабително, очистително и жлъчегонно действие. Подходяща е за лечение на запек, но се използва кората на растението, която е престояла поне една година. По-младата кора може да предизвика повръщане. Външно отварата може да се прилага при кожни обриви, хемороиди, проблеми с кожата. Приемането от бременни жени трябва да се наблюдава от лекар, тъй като в някои много редки случаи предозирането с билката може да предизвика аборт.

Всички билки е добре да се пият само при необходимост и да не се прекалява с количеството!

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Преяждане?! Подсилете метаболизма лесно и бързо! – II част

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *