Природата в помощ на несъвършенствата

Имаме сенки под очите или целулит? За да се избавим от тях, трябва да разберем причините за появата им, а после да ги преборим с помощта на природната козметика. Вижте и нашите предложения за това.

Сенки и торбички

Защо се появяват?

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Причината, поради която често под очите се очертават тъмни кръгове, не е само една. Това може да са, както сухият въздух, мръсотията, не­достатъчният сън, така и стреса. Всички те ни „даряват“ с тъмни кръгове по епидермиса, а формата им е различна: по цвят (синкави, кафяви); вдлъбнати или изпък­нали (подпухнали).

Ако проблемът се дължи на една нощ безсъние, достатъчно е да сложите върху очите си компрес от билков чай и сенките ще изчезнат. Освен с билки можете да си правите профилактично и компреси с отвари от растения. За целта подходящи са лайката и метличината. Те успокоя­ват кожата и намаляват подпухналите части. Натопете памук или тампон за разгримиране в отварата и положете върху очите си.

Рецепти:

Лосион с мед

В 1 чаша хладка вода разтворете 1 к. л. мед от акация. Потопете две памучета и ги сложете върху сенките. Изчакай­те 5-10 минути и снемете.

• Маска с картоф

Сварете 1 голям картоф, после го смач­кайте на пюре. Увийте от сместа в две парчета тензух и ги поставете върху очите. Внимавайте да не са прекалено топли, ако се наложи, изчакайте, докато компресите се охладят. Оставете да подействат 10 минути и ги махнете.

Портокалова кожа

Защо се появява?

Това е може би най-разпознаваемият проблем. Заради целулитът нашата кожа става неравна, а понякога с просто око може да се видят вдлъбнатини, формирани от натрупването на мастни излишъци, той се дължи на лоша клетъчна обмяна и задържане на вода. За да се избавите от него, преди всичко трябва да имате добра хигиена на жи­вот, да пиете повече вода между хране­нията, да спортувате, да не прекалява­те с употребата на мазнини и сол и да масажирате възможно най-често засегна­тите области. Направете си отвара от растението бла­тен тъжник, ананас или гроздови джибри, тъй като пречистват организма.

Рецепти:

• Маска с кисело мляко

Нанесете гъсто кисело мляко върху бед­рата, където имате целулит. Покрийте с кърпа и завържете. Изчакайте 1/2 час максимум, после изплакнете. Киселото мляко е превъзходно, тъй като изглажда тъканите.

• Масажно масло

В 10 ml растително масло разтворете по 20 капки етерични масла от риган, лимон, кипарис. Разбъркайте добре и с така по­лучената смес масажирайте засегнати­те зони след обичайния душ. Прихванете част от кожата и я завийте леко с пръс­ти. За да се преборите с целулита, може­те също така да прибавяте към ваната водорасли, които ще намерите в аптека­та или билковите магазини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *