Природните терапии срещу омразният целулит

Един прекрасен начин да се отървете от омразната портокалова кожа е да се движите повече. Ако не си падате по гимнастиката, тогава започнете да правите йога. Тя е достъпна за всеки човек и може да реши много проблеми. Ще разтегнете и тонизирате мускулите си, което ще направи кожата ви да изглежда гладка.

“Фигурин

Друг алтернативен метод, е акупунктурата. Така че ще трябва да преодолеете страха, който имате от игли. Точно те ще ви помогнат да се отървете от целулита.

Рефлексология. Повишете енергийния поток в тялото си с терапевтична рефлексология. Чрез рефлексологията се освобождават складираните токсини в кръвта и лимфната система, от където се изчистват след това.

Медитирайте! Отпуснете се! Стресът предизвиква освобождаване на адреналин, което изпраща кръвта от кожата към мускулите, за да са готови за „битка”. Напрегнатите мускули също пречат на свободното движение на кръв, а по този начин и на кислород и хранителни вещества, до кожата. Когато сте под стрес, вие сте по-склонни да употребявате токсинообразуващи вещества, като алкохол, кафе, сладки храни, цигари. Научете се как да медитирате или започнете занимания с йога и това ще намали стреса в ежедневието ви.

Ароматерапия за вашият целулит – Ароматерапевтичният масаж с етерични масла като черен пипер, хвойнови зърна и грейпфрут (Не нанасяйте етеричните масла директно върху кожата!) се смята, че помага за изхвърлянето на токсините, докато градинския чай и розмарина сгряват кожата, подобрявайки циркулацията.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *