Природни маски срещу омразното акне

Голяма част от кожата на лицето при жените, а по някога и при мъжете е предразположена към образуването на акне, ако и вие имате проблем с пъпките може да приложите някоя от маските за лице против акне.

Маска против пъпки
Необходими продукти за изготвянето на маска против акне са: 2 домата, 1 ч.л мед. Лесно, но много ефективно. Всичко, което трябва да направите в случая е просто да направите доматите на хомогенно разбито пюре и да ги смесите с една чаена лъжичка течен мед. Двете съставки на маската се смесват добре и се нанасят като маска на лицето. Необходимо е да престоите с маската против пъпки около 10-15мин, след което измийте лицето с хладка вода. Маската против пъпки може да я правите поне веднъж седмично, а дори и по-често, все пак тя съдържа натурални и естествени съставки освен да ви помогне в борбата срещу пъпките, тази маска ще освежи кожата и ще помогне за изчистването на самите белези от акнето.

“Демир


Маска за почистване на пори
Запушените пори са голям козметичен проблем. Те са главните виновници при образуването на гнойните пъпки, но и за появята на черни точки, които не всеки може да премахне. Ако се опитате да ги изстисквате може да си докарате сериозно кожно инфектиране. Ето защо може да опитате следната маска:

Един лимон се разрязва на две като се стремите двете половини да са сравнително равни. Едната половина се взима и се изстисква. С получения лимонов сок се залива един жълтък. Залетия жълтък се оставя да престои едно денонощие. След изтичането на 24ч. се добавя сока от другата половина на лимона и се нанася върху лицето. Лицето трябва да престои поне 20 минути с тази маска, след което лицето се измива добре с хладка вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *