При диабет помага тази билкова комбинация

Едно от най-разпространените заболявания напоследък, което може да промени изцяло живота ви, това е така наречената „захарна болест” или диабет.

Заболяването диабет се среща, както и при двата пола, така и във всички възрастови групи. Познат е още от дълбокото минало, като дори и тогава хората не са спирали да търсят начин за неговото лечение. Характеризира се със завишени нива на кръвна захар, което се установява чрез лабораторни изследвания. Заболяването има различни форми, но сред най-разпространените са диабет от тип 1- така се обозначава неспособността на вашия организъм да си произвежда инсулин, диабет от тип 2 – клетките в тялото ни не реагират на инсулина и гестационен диабет – проявява се по време на бременност и може да бъде опасен и за майката, и за плода.

Билкова комбинация помага при диабет

Билкова комбинация помага при диабет

Страдащите от диабет редовно трябва да следят нивото на кръвната си захар. Успоредно с това те трябва да спазват и хранителен режим и диета, изключваща приема на бързоусвоими захари. Не се препоръчват и животинските мазнини. Повече движение и никакво тютюнопушене и употреба на алкохол.

Днес ще ви разкрием една рецепта с доказан ефект, върху регулирането на кръвната захар, за която дори се твърди, че лекува диабет в начални стадии. Приготвя се лесно, като за целта са ви необходими следните билки:

– двадесет грама бял имел

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

– тридесет грама царевична коса

– петнадесет грама стрък от седефче

– тридесет грама листа от боровинка

– четиридесет грама шушулки от боб

– двадесет и пет грама сминдух

– четиридесет грама шипков плод

Всички изброени билки, трябва да бъдат изсушени. Намират се лесно във всяка една билкова аптека. След като ги омесите хубаво, слагате две супени лъжички от билките в около половин литър вода и поставяте на котлона. След като заври сместа, оставете още пет минутки и свалете от огъня. Прецедете отварата и я разпределете на три равни приема през деня. На следващия ден си приготвяте нова отвара и така продължавате в продължение на месец. Ако има нужда направете почивка от три седмици и повторете курса за още месец.

Специалисти билкари съветват успоредно с целебната отвара, която ще ви помогне в борбата с диабет, да приемате и тинктура, смес от пет различни билки, за по-добър и по-бърз ефект. Необходими са ви по четиридесет грама от билките седефче, сминдух, бял имел, валериана и листа от боровинка. Билките, добре изсушени се омесват хубаво и се заливат с литър домашна ракия или водка. Престояват в стъклен или порцеланов съд на тъмно и хладно за около две седмици и след като прецедим, тинктурата е готова. От нея приемате веднъж дневно по четиридесет капки, разтворени в малко преварена вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *