При сърдечна невроза пийте отвари от билки

Билковите отвари могат да ви помогнат да се преборите със стомашно-чревната и сърдечната невроза.

При стресова ситуация, пренатоварване на организма и тревожност се нарушава правилната функция на всички органи в човешко тяло. От там започват и проблемите и влошаването на функциите им. Неврозата оставя тежки последици върху организма, затова е добре да бъдем колкото се може по-спокойни, да избягваме до колкото можем стреса и напрежението.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Забързаният начин на живот, обаче не ни позволява да страним от стреса и пренатоварването на организма. Често затова страдаме от стомашно-чревна или сърдечна невроза. Разбира се има и други видове неврози, но това са най-често срещаните.

При сърдечна невроза, всъщност няма налични заболявания на сърцето. Както споменахме, тя се отключва от физическия и емоционалния стрес, на който е подложен индивида. Състояние се наблюдава най-вече при хората над 40 години. В миналото това „заболяване“ е било характерно за войниците, затова носи и наименованието „войнишко сърце“. Симптомите, които се проявяват при сърдечна невроза са задух, болки в гърдите, сърцебиене, умора и други.
Стомашно-чревната невроза също се отключва при напрежение и стрес. При нея се проявяват симптоми, като болки в стомаха, гадене, повръщане, диария или запек.

За да се преборите със стомашно-чревната невроза пийте тази отвара – смесете в купичка по чаена лъжичка от билките – босилек, мента, дилянка и маточина. Тези билки се заливат с 400 милилитра вряща вода и се слагат на котлона да врят, но само за 3-4 минутки. След свалянето на отварата от котлона се оставя да кисне за 30 минути. Разделя се на 3 части. Изпива се по една част 3 пъти на ден преди храненията.

За да се преборите с неблагоприятната сърдечна невроза пийте следната отвара – смесвате в купа по чаена лъжичка от билките – маточина, хмел. дяволска уста и глог. Към тях се добавят и 2 чаени лъжички от лековитите корени на дилянката. Цялата билкова смес се залива с 2 чаени чаши вряла вода. Отварата трябва да кисне 1/2 час, след което се прецежда. Приема се 3 пъти на ден по кадена чашка.

При стомашно-чревна и сърдечна невроза пийте отвари от билки

При стомашно-чревна и сърдечна невроза пийте отвари от билки

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *