Просо при камъни в бъбреците

Забравете за лекарствата и се доверете на билките при разбиване на камъни в бъбреците и изхвърлянето на песъчинки

В народната медицина съществуват множество лекове, за предотвратяване или разбиване на камъни в бъбреците, но днес ние сме ви приготвили една много ефикасна и универсална рецепта, която ще ви помогне при различни възпаления на бъбреците и отделителната система.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Основни оплаквания при камъни в бъбреците 

Основното оплаквани при страдащи от камъни в бъбреците е чувството за тежест и болката отзад в кръста. По принцип болките се появяват само от едната страна. Не е изключено да се прояви и кръв в урината. Ако камъчетата са малки, може да опитате сами да ги изхвърлите от организма си, с помощта на различни билки и домашни лекове.

Просо за разбиване на камъни в бъбреците

Просо за разбиване на камъни в бъбреците

Просо при камъни в бъбреците 

Един от най-лесните лекове, които можете да си приготвите сами в къщи и да изхвърлите досадните камъни в бъбреците, трябва да консумирате около две седмици, като след още първите седем дена ще усетите положителната промяна в здравословното ви състояние. За да си го приготвите ви е нужна една чаена чашка просо, което да измиете хубаво с топла вода. След това го изсипете в неметален трилитров съд и го долейте до горе с вряла вода. Хубаво е да ползвате преварена предварително вода. Покрийте съда с чист плат и оставете да престои на стайна температура. На следващия ден ще откриете, че водата е побеляла. Ето това е вашия лек! От него приемайте по една чашка, няколко пъти дневно, вместо чай. Дозата няма точни ограничения, тъй като този лек няма странични ефекти. Може да го прилагате и при цистит или различни инфекции на бъбреците.

След като прецедите течността, залейте просото по същия начин, за да ви е готово за другия ден. Едно и също просо може да използвате дотогава, докато усетите промяна във вкуса на водата му. След това си приготвяйте лека с ново чашка от целебните зрънца.

Допълнително лечение 

Успоредно с това лечение на камъни в бъбреците е наложително да приемате и голямо количество течности, които ще ви помогнат за изхвърлянето им от организма ви. Движете се възможно най-много, защото това също ще ви бъде от полза. За хора, които са склонни към образуване на камъни в бъбреците е препоръчително да спазват и добър хранителен режим – наблягайте на консумацията на продукти богати на магнезий, като елда, орехи, моркови, фасул и избягвайте храни като шоколад, фъстъци, киселец, ревен. Нека менюто ви бъде разнообразно – не наблягайте само на една група хранителни вещества. Строгите диети също могат да бъдат опасни и застрашаващи още повече вашето здраве.

Когато прилагате този домашен лек за камъни в бъбреците е важно , да бъдете упорити и да продължите цялото лечение докрай. Не се отказвайте преди да са минали две седмици, за да усетите пълния ефект.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *