Просо при камъни в бъбреците

Забравете за лекарствата и се доверете на билките при разбиване на камъни в бъбреците и изхвърлянето на песъчинки

В народната медицина съществуват множество лекове, за предотвратяване или разбиване на камъни в бъбреците, но днес ние сме ви приготвили една много ефикасна и универсална рецепта, която ще ви помогне при различни възпаления на бъбреците и отделителната система.

Основни оплаквания при камъни в бъбреците 

Основното оплаквани при страдащи от камъни в бъбреците е чувството за тежест и болката отзад в кръста. По принцип болките се появяват само от едната страна. Не е изключено да се прояви и кръв в урината. Ако камъчетата са малки, може да опитате сами да ги изхвърлите от организма си, с помощта на различни билки и домашни лекове.

Просо за разбиване на камъни в бъбреците

Просо за разбиване на камъни в бъбреците

Просо при камъни в бъбреците 

Един от най-лесните лекове, които можете да си приготвите сами в къщи и да изхвърлите досадните камъни в бъбреците, трябва да консумирате около две седмици, като след още първите седем дена ще усетите положителната промяна в здравословното ви състояние. За да си го приготвите ви е нужна една чаена чашка просо, което да измиете хубаво с топла вода. След това го изсипете в неметален трилитров съд и го долейте до горе с вряла вода. Хубаво е да ползвате преварена предварително вода. Покрийте съда с чист плат и оставете да престои на стайна температура. На следващия ден ще откриете, че водата е побеляла. Ето това е вашия лек! От него приемайте по една чашка, няколко пъти дневно, вместо чай. Дозата няма точни ограничения, тъй като този лек няма странични ефекти. Може да го прилагате и при цистит или различни инфекции на бъбреците.

След като прецедите течността, залейте просото по същия начин, за да ви е готово за другия ден. Едно и също просо може да използвате дотогава, докато усетите промяна във вкуса на водата му. След това си приготвяйте лека с ново чашка от целебните зрънца.

Допълнително лечение 

Успоредно с това лечение на камъни в бъбреците е наложително да приемате и голямо количество течности, които ще ви помогнат за изхвърлянето им от организма ви. Движете се възможно най-много, защото това също ще ви бъде от полза. За хора, които са склонни към образуване на камъни в бъбреците е препоръчително да спазват и добър хранителен режим – наблягайте на консумацията на продукти богати на магнезий, като елда, орехи, моркови, фасул и избягвайте храни като шоколад, фъстъци, киселец, ревен. Нека менюто ви бъде разнообразно – не наблягайте само на една група хранителни вещества. Строгите диети също могат да бъдат опасни и застрашаващи още повече вашето здраве.

Когато прилагате този домашен лек за камъни в бъбреците е важно , да бъдете упорити и да продължите цялото лечение докрай. Не се отказвайте преди да са минали две седмици, за да усетите пълния ефект.

Просо при камъни в бъбреците
4 (80%) 2 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *