Да се справим с псориазиса

Псориазисът е заболяване на кожата, което се характеризира с това, че се повтаря сравнително често и има хроничен характер.
Макар да има открити няколко решения на това хронично кожно заболяване, които да се радват на определена популярност, все още едно и пълно лечение на псориазира не е открито.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Доказано е, че освен синтетично приготвените кремове, много голяма помощ оказва и народната медицина и включените в нея различни билки и настойки от тях. Друг начин е редовният прием на витамин Д и рибено масло. Те двете помагат на кожата да се възстанови и част от симптомите отшумяват постепенно.

Също така в помещението, в което се намирате най-много трябва да е добре проветрено и овлажнено. Това се отнася с пълни сили и за зимата, въпреки че мнозина забравят да отварят прозорците с дни през студените месеци.

В никакъв случай не използвайте парфюми, особено, ако псориазисът е добил сериозна форма. Така само ще раздразните още повече кожата.

Използвайте козметички продукти, които не са ароматизирани. Внимавайте с какво се храните – доказано е, че храната, която човек консумира, оказва влияние и на формата и на състоянието на псориазиса. Добре е да се изключат от менюто червените меса и тлъстите такива. За сметка на това, препоръчителни са храните, богати на фибри, както и плодовете, сред които ягоди, боровинки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *