Пшеницата се включва в битката с наднорменото тегло! Вижте!

Пшеницата е много по-полезна, отколкото мнозина от нас си представят!

Пшеницата, която заема второ място в световен мащаб по производство, нареждайки се непосредствено след царевицата, идва от Югозападна Азия. В последно време обаче тя е основна съставна част в хранителния режим на западните народи.

Ако страдате от наднормено тегло!

И няма как да е иначе, като този безценен продукт е не само вкусен, но и изключително полезен.

В пшеницата се съдържат минерални соли, полезни вещества като магнезий, калий и калций, натрий, хлор, сяра, манган, силиций и друг,но освен това витамини и ферменти.

Това разнообразие от полезни вещества няма как да остане незабелязано. Приемът на пшеница под различни форми се препоръчва при здравословни проблеми като анемия, рахит и туберколоза. Особено препоръчително е бременните жени да приемат пшеница, както и при стерилитет.

“Демир

Неочаквано за мнозина е може би твърдението, че пшеницата е и идеалното средство за справяне с излишните килограми.

От една страна, приемана под формата на цяло зърно, пшеницата е изключително диетична храна. От друга, приемът й подпомага процеса на прочистване на тялото при запек, при лениви черва, при висок холестерол и натравяния.

Освен това, народната медицина препоръчва пшеничният зародиш като идеалното средство за справяне с негативните последици върху организма от стреса и преумората, както и като мощен имуностимулатор.

сподели ме

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *