Пъпеш срещу бронхит, алергия или глисти

Има над 500 вида пъпеши, които произлизат от голямото семейство на Тиквовите. Пъпешите имат различна форма, големина и могат да бъдат гладки или грапави.

На цвят те са жълти, зелени или жълто-зелени. Има такива сортове, където аромата е неустоим, а при други той просто липсва.

“Демир
Облекчете симптомите на бронхит, алергиите и настинката с пъпеш

Облекчете симптомите на бронхит, алергиите и настинката с пъпеш

В пъпешите се съдържат въглехидрати, като фруктоза, глюкоза и захароза. Те са богати източници на витамините от групата на В и изобилстват от С. В тях се съдържа завидно количество минерали, като селен, германий, калий, желязо, калций и магнезий.

В пъпеша се съдържат пектин и нишесте, които лесно и бързо се усвояват от храносмилателната система. Тези две вещества се грижат за изхвърлянето на вредните токсини от червата. Фолиевата киселина в него за унищожаването на киселините в стомаха. Всички минерали, които присъстват в съдържанието му спомагат работата на сърцето и бъбреците. Германият се грижи за младостта на клетки. Фруктозата и захарите, които съдържа пъпеша са полезни за хората страдащи от диабет.

Рецептите с пъпеш, които да използвате за облекчаването на симптомите на бронхит, алергиите, настинките, астматичните пристъпи и други са доста простички за изпълнение. Нека ви ги представим, без да отлагаме повече:

1. Пъпеш за облекчение на симптомите при бронхит – използва се месестата част на пъпеша. Тя се намачква и се поставя в памучен плат. Прави се компрес върху гърдите.

2. Пъпеш при абцес и леки натъртвания – използва се прясната му кора, която се налага директно върху засегнатото място.

3. Пъпеш при настинка – смесват се равни количества сок от пъпеш и магданоз.Изпива се около 100 грама на ден. Този сок може да се пие, за да потушите настинката.

4. Пъпеш за избавяне от глисти – чаша пресен сок от пъпеш се изпива всеки ден на гладен стомах.

5. Пъпеш при алергии – изсипете чаша пресен сок от пъпеша във ваната ви, като гледате водата ви да е нито гореща нито студена, нека е около 36 градуса. Добавете и 10-тина или повече парченца туко що нарязан пъпеш. Лечебната вана ще спре неблагоприятните симптоми на алергията.

Тези леснички рецепти са изключително ефикасни и наистина могат да спомогнат лечението на тежкия бронхит, алергията и настинката.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *