Растеж и подхранване на косата, но как?!

Натурални, евтини и леснодостъпни методи за стимулиране растежа на косата

Всъщност някои от най-успешните средства и методи за стимулиране растежа на косата са натурални, евтини и леснодостъпни.

Растеж и подхранване на косата с натурални средства

Зехтинът е много добър продукт за косата. Той я подхранва богато и помага много за възстановяването й след накъсване или косопад. Препоръчително е да масажираме два пъти седмично скалпа с топъл зехтин, за да стимулираме фоликулите и да подобрим кръвообращението. С редовното прилагане на тази процедура косата ще започне да расте все по-здрава.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Билките като корен от коприва, алое вера и розмарин се считат за много ефективни продукти за справяне с косопада и за стимулиране на растежа на косата. Кръвообращението на скалпа също се стимулира и подпомага процеса на израстването. Добре е редовно да консумирате тези билки, за да се постигне оптимален ефект. Зеленият чай също е сред препоръчваните продукти за ограничаване на косопада и стимулиране на растежа.

Вижте също и тези рецепти (Из „202 китайски рецепти” на мед.ф-р Мария Мартинова):

Лечебна рецепта за укрепване на корените на косата и заздравяване на кожата:

Начин на приготвяне – взимат се 250 гр говежди костен мозък, кипва се неголямо количество вода и след това се прецежда. Полученият състав се смесва с една чаена лъжичка чист спирт и 1 с.л. репей /прах от корена/. Главата се масажира няколко пъти с така получената смес, след което косите се измиват с катранен сапун. Последва второ намазване и завързване на главата с гореща кърпа. Стои се 1 час, след което пак се измива с катранен сапун. Това трябва да се повтори 5 пъти, като се сменя кърпата. На сутринта още веднъж се масажира скалпа и се измива. Ефекта е много добър.

Лечебна рецепта при косопад и суха кожа на главата:

Начин на приготвяне – главата се измива с топла вода, но задължително без сапун и шампоан. След това леко се масажира кожата на главата, като се втрива готварска сол в продължение на десетина минути. Последва измиване на косата. Тази процедура се повтаря 6 пъти през ден. Древните знахари твърдят, че това средство е спасило много хора от оплешивяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *