Революционно откритие: канелата помага в борбата с целулита

Дерматолози от Гренобъл са направили революционно откритие. А именно ново средство в борбата срещу портокаловата кожа, която така тормози 90% от жените. Половината от участничките, взели доброволно участие в изследването, били подложени на козметична терапия включваща и антицелулитни масажи в проблемните зони на тялото.

“Фигурин

На другата половина им е било нанасяно масло от канела. В края на изследването били сравнени резултатите, които показали, че на втората група участнички целулитът е бил намален средно с 60 на сто, което е много повече в сравнение с първата група. Екстракт от канела също така помага и в бързото възстановяване на нови клетки. Оказва се, че канелата отстранява целулита. Сухата кора на растението съдържа антиоксиданти, които помагат и в борбата срещу диабета и сърдечните заболявания.

На седем от представителките на нежния пол, които са третирани с екстракт от канела, лекарите забелязали и намаляване на килограмите, стреса и, особено важното – нормализиране на обмяната на веществата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *