Релаксиращи маски за лице с глина

Глината, или хумата, както е по-известна, е много добро средство за почистване, детоксикация, дезинфекция на кожата, както и за нейното разкравяване и добро здраве. Има няколко вида глина, като най-широко използваната е бялата /каолин/.

Бялата глина (каолин) се използва широко в козметиката. Тя мога за по-добро почистване и исвежаване на лицето. През есента е незаменима, защото спомага за възстановяване, тонизиране и подхранване на кожата.

Предлагаме ви няколко натурални маски за лице и коса, които ще ви помогнат да запазите красотата си през студените месеци.

1. 2 с.л. бяла глина; 5 гр глицерин; 30 мл вода /или докато стане на кашица, която да не се разтича/

Продуктите се смесват и маската се нанася на лицето. След 20 мин се измива с топла вода.

2. 1 с.л. бяла глина; 1 с.л. топло мляко
Продуктите се смесват и маската се нанася на лицето. След 20 мин се измива с топла вода.

3. 3 с.л. бяла глина; 1 ч.л. лимонов сок; 30 мл вода
Продуктите се смесват и маската се нанася на лицето. След 15 мин се измива с топла вода.

“Фигурин

4. 3 ч.л. каолин; 1 ч.л. овесени трици; 1 ч.л. брашно; 30 мл вода
Продуктите се смесват и маската се нанася на лицето. След 15 мин се измива с топла вода.

5. 2 с.л. глина; 1 жълтък; 1 ч.л. лимонов сок; 2 с.л. вода; 1 ч.л. зехтин
Продуктите се смесват и маската се нанася на лицето. След 15 мин се измива с топла вода. След като сте измили лицето го подхранете с хидратиращ крем.

Глината, най-често в козметиката се използва бяла глина, каолин, има почистващо, антисептично, стимулиращо и противовъзпалително действие. Тя съдържа цинк и магнезий, които действат добре при косопад и укрепват изтощената коса. Има антисептични и регенериращи свойства и е подходяща за тънка и загубила свежестта си коса.

Маска за лице на Дженифер Лопес
Искате кожата ви да бъде перфектна, като на звезда?  Тогава започвайте да правите тази маска, която е патент и често използвана от Дженифър Лопес. Тя е универсална, и е много подходяща за всякакъв тип кожа. Основните продукти са:
1 ч.л. кисело мляко
2 ч.л. мед
3-4 капки прясно приготвен зелен чай.

По желание към маската може да се добави бяла глина (каолин) или овесени трици. Продуктите се смесват до получаването на еднородна маса, която се нанася на лицето, шията и в зоната на деколтето. Оставя се да действа 15-20 ми след което се измива с топла вода. Процедурата се прави 3-4 пъти седмично първия месец, а след това 1-2 пъти седмично за поддържане на резултата. Маската помага да се изравни цвета на лицето и да се придаде сияещ вид на кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *