Репей и мед преборват артрозата

Много хора се оплакват от болки в ставите и са с диагностицирана артроза. Заболяването деформира до такава степен ставата, че ходененето е болезнено и понякога почти невъзможно. Но наред или въпреки, синтетичните лекарствени средства, народната медицина ни дава и голямо богатство от билки и натурални средства, които облекчават болките и дори значително подобряват състоянието ни.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Ето една изпитана рецепта, която е изпратена от страдала от това заболяване жена.

Нагрява се засегнатото място, след което се прави масаж с мед, като ако е захаросан трябва да се разтопи на водна баня. Масажът продължава около 15 минути. След това на мястото, лепнещо още от меда, се поставя компрес от листо на репей /откъм опаката страна/ и отгоре се привързва с мек плат, най-добре шал. Добре е това да се прави вечер преди лягане, за да може цяла нощ да се спи с компреса. На другия ден мястото се измива с топла вода.

Процедурате се прави, според степента на болката, няколко дни всеки ден, след което една седмица през ден. Ако не почувствайте облекчение, нужно е да се направи почивка от две седмици и после да се повтори курса на лечение. Облекчението идва след това.

 

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *