Рецепти за живот 100 години в добро здраве

Остаряването си е нормален, биологичен процес. Разбира се едва ли има човек, който въпреки това да не иска да живее 100 години по възможност с органите и външния вид на около 30-35 годишен човек. Това разбира се, няма как да стане, ако не измислят след време  подновяване на органи и кожа, но пък за сметка на това народната медицина отдавна предлага някакво решение, което да ни помогне да преминем през третата възраст с минимално заболявания и във висок жизнен статус.

“Фигурин

Предлагаме ви няколко рецепти за дълголетие, които ако не ви докарат до 100 години, поне ще ви помогнат да не изгубите себе си през есента на живота.

Лук и мед

За тази рецепта ви трябва еднакво количество мед и лук. Лукът се смачква на каша, след което към него се добавя медът. Така получената смес се хапва по 1 с.л. в продължение на два месеца, сутрин и вечер. Тя има благоприятно въздействие върху мозъчните съдове, като предотвратява склерозата.

Лук и чесън

Счукайте 300 грама чесън и 500 грама кромид лук. Смесете и залейте с литър и 800 мл натурален ябълков оцет. Оставете на топло, добре затворено да престои 24 часа. На следващия ден смесете оцетно-лучената смес с 1 кг, загрят до кипване, мед. Разбъркайте и оставете на тъмно и топло за една седмица. Съхранява се на тъмно и топло, като след едноседмичния период се взимат по 4 чаени лъжички наведнъж. Яде се бавно.

Настойка за столетници

Счукайте в дървен или порцеланов съд 350 грама чесън, като оставите след това половин час да престои. След това се отделя само горният слой, който е около 150 грама, а останалата част, която е повечето сок се изсипва в стъклен съд и се залива с 200 мл спирт от 96%. Така омесени съставките, се затварят плътно в съда и се оставят на тъмно за десетина дни. След тези дни се прецежда през многослойна марля, и пак се оставя за три дни, след това пак се прецежда. Приема се с пълномаслено мляко. Има две схеми на прием. Първата въздейства само върху вътрешните органи, а втората помага и при редица кожни заболявания.

По първата схема е нужно да се приемат 4 пъти на ден по 5-10 капки /до 50 години/ с малко мляко и около 3-7 капки след 50-годишна възраст. Курсът се прави 10-14 дни, като през първата година, на започване, може да се прави два пъти в годината. След това може да се повтори не по-рано от 3 години след първата.

При втората схема, настойката се прилага локално – по 10-15 капки три пъти дневно, се втриват на засегнатите от кожното заболяване места. Прави се две седмици. При първото възстановяване на болестта, може да се повтори отново курсът на лечение.

Тази настойка очиства организма от мастни и варовикови отлагания, подобрява обмяната. Предпазва от инфаркт на миокарда, стенокардия, артеросклероза, паралич, различни тумори, кожни възпаления. Също така изчезват шумовете в ушите и се възстановява нормалното кръвно налягане.


Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *