Риганът за облечаване на синузит

Синузит – за да облекчите симптомите не се нуждаете от скъпи лекарства, а само от билката риган и малко домашен мед 

Синузит

Синузитът покосява околоносните кухини. Една обикновена и уж незначима хрема е най-честата причина за развитието/обострянето му. Все пак уж безобидната хрема не е единствения виновник, който може да причини синузит. Другите фактори, които благоприятстват за неговото развитие са увеличената трета сливица, изкривената носна преградка, полипите в носа, сенната хрема, чуждите тела в него, алергиите, ниския имунитет и други. Той може да бъде с остър или хроничен характер. Приема се, че след като гнойното възпаление е по-дълго от 90 дена се счита за хроничен.

“Фигурин
Облекчете симптомите на синузит с билката риган и малко мед

Облекчете симптомите на синузит с билката риган и малко мед

Видове синузит

1. Остър синузит – той е с трайност до 30 дена. Характеризира се със симптоми, като неочаквано запушване на носа и болки в областта на лицето.

2. Подостър синузит – този вид е с по-голяма продължителност – от 30 до 60 дена.

3. Хроничен синузит – продължителността му е повече от 60 дена.

Синузитът се дели и на още видове – според анатомията на възпаления синус. Те се наричат: максиларен, фронтален, етмоидален, сфеноидален и пансинузит.

Симптоми на синузита

Обикновените симптоми, които са характерни за всички видове синузит са силното главоболие, тежестта в близост до очите и индивидуалната болка. Освен това при острия синузит се наблюдава в някои случаи и покачване на температурата, отпадналост, втрисане, запушен нос, смущения в обонянието, зачервено гърло, кашлица, ставни болки, отоци, сенки под очите и други. Редките симптоми, които се появяват са липса на апетит, хъркане, лош дъх или шум в ушите.

Билкова рецепта за успокояване на синузита

Сипете в тенджерка 200 милилитра вода. Към нея добавете риган – супена лъжица. Сложете на котлона. Варете докато течността само 1/3 от цялото количество. Свалете от котлона и внимателно прецедете. Изчакайте течността да поизстине, но не напълно и към нея сложете лъжица мед (по възможност домашен). Сипете илача в херметически затворен съд. Преди да го използвате ще трябва да го загреете съвсем малко, задължително на водна баня. После с помощта на капкомер капвате във всяко от ноздрите по 2 капки. Използвайте капките по 3 пъти на ден. Когато почувствате облекчение може да спрете лечението.

Предлаганата от нас рецепта може би няма да ви излекува, но наистина трябва да я пробвате, защото ще облекчи значително симптомите, които не са за подценяване. Не е никак малко да се отървете от запушения нос и мъчителните ежедневни болки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *