Розмаринов крем за изтощена коса

Косата, манипулирана по различни начини и с различни средства, може да се изтощи, което се и случва допълнително, когато имаме силно слънце или студено време. За да противостоим на тези атмосферни влияния, а и на нещата, които използваме, трябва да се погрижим за косата си. Идеалното средство за сухата, изтощена коса е домашно приготвеният крем от розмарин и жълтък. Правим каша от 1-2 жълтъка, шепа сух и много добре стрит розмарин и малко розова вода или отвара от жълт кантарион. Нанасяме върху косата и след 30 минути изми­ваме с топла вода.

Маски за уморена, безжизнена и изтощена коса:
1. Смесваме 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица сок от алое, 1 чаена лъжичка сок от счукан чесън или настърган лук. Разбъркваме и слагаме сместа в хладилника. При пол­зване вземаме 1 супена лъжица от сместа и прибавяме 1 жълтък. Разбиваме добре и нанасяме получената кашичка върху разделената на снопчета коса, като започваме от ко­рените. Покриваме главата с хартия, найлон и затоплена кърпа. След 20 минути измиваме с жълтък и обливаме обилно косата с вода.

2. Разбиваме 2 жълтъка с 1 кафена чашка бадемово масло. Прибавяме 1 ампула витамин Е, 1 ампула витамин А и 1 су­пена лъжица водка. С получената смес намазваме цялата коса, като масажираме кожата на главата. Завиваме с хар­тия, найлон и хавлиена кърпа. След 2 часа измиваме с неут­рален шампоан или, още по-добре, с припечена хума, размита в малко оцет и вода.

3. Намазваме косата със смес от равни части рициново масло и спиртна настойка от невен – напълваме бутилка с цветове от невен и заливаме с чист спирт от аптеката или чиста ра­кия. Държим на слънце 20 дни и прецеждаме настойката.

4. Разбиваме 2 жълтъка с 1 чаена лъжичка бадемово масло. Намазваме косата. След 1 час я измиваме.

5. Смесваме 1 жълтък с 1 супена лъжица бренди. Втриваме в измитата и влажна коса. Покриваме косата с найлон и топла хавлиена кърпа. След 30 минути измиваме.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *