Розмарин лекува бяло течение

Билката розмарин е позната заради множеството си ползи за здравето, сред които лечението на бяло течение

Розмарин се препоръчва при бяло течение!

В розмарина се съдържат множество полезни вещества, сред които различни етерични масла, танини, флавоноиди и други, като главно те са концентрирани в листата на растението.

Лечебните свойства на билката розмарин се използват най-общо за укрепване на имунните сили и на организма като цяло, за възвръщане на апетита и ободряване и тонизиране на тялото.

При стрес, често напрежение, психическа или физическа умора отварата от розмарин възвръща силите на организма.

Демир бозан билки за бъбреци

При болни, които наскоро се преминали през лечението на тежко инфекциозни заболяване, розмаринът помага за по-бързото им възстановяване.

Билата, също така, има изразено пикочогонно действие, като едновременно с това подобрява секрецията в органите на храносмилателната система и по този начин стимулира апетита и подобрява храносмилането .

Розмаринът, приеман под формата на чай, стимулира и секрецията на жлъчката.

На най-голяма популярност билката се радва при лечението на различни гинекологични проблеми при жените и най-вече при лечението на бяло течение. Редовният прием на растението под формата на чай обещава постепенно утихване на симптомите на гинекологичните заболявания, като добре е все пак да се потърси и съвет от специалист.

За приготвянето на лечебен чай от розмарин е необходимо в 200 мл вряща вода да се пуснат две лъжички листа от розмарин, които предварително са изсушени и нарязани. Оставя се да изкисне около час, след което се приема по два пъти на ден по една кафена чашка.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *