Розов СПА ден с царицата на цветята

Розата, тази класика сред цветята, е и национален символ на нашата страна. От нея се прави едно от най-скъпите масла на планетата. За килограм чисто масло, парфюмерийните компании плащат 4000 евро. И ако се чудите защо е тази космическа цена, ще ви кажа – защото този килограм се извлича от около 5 тона розов цвят! Звучи фантастично, но има логика. И има логика защо е толкова трудно да се намери вече истинско розово масло. Но ако сте от щастливките, които са се снабдили с малко шишенце от това ароматно вълшебство, знайте, че вие имате истинско съкровище у дома. Защото само с тези 1 или 2 мл вие може да си направите няколко маски за лице, тяло, коса, масаж и всички възможни СПА процедури и то независимо от типа кожа, който притежавате. Тъй като розовото масло и водата притежават антисептични свойства, те са чудесно средство за почистване и възстановяване на всеки вид и тип коса и кожа. Ето и няколко доказателства. А и в крайна сметка, даже да не заприличате на кралица, поне ще се насладите на сладкия, релаксиращ аромат на розата, който ще ви пренесе в един приказен свят. Струва си само заради това човек да похарчи малко пари.

Масаж на лицето и шията с маска от Мед и Розово масло
Смесете равни количества (2,3 капки) мед и бадемово масло с 5-6 капки розово масло и добавете 1-2 капки, под формата на масло витамин Е. Разбъркайте добре сместа, и след получаване на хомогенна смес, намажете лицето и шията с нея. След 15 минути изплакнете с хладка вода. Сладкото бадемово масло, което е известно с бързо абсорбиращия си ефект и меда, като влагозадързащ агент, ще направят дори уморената кожа гладка и невероятно мека.

Жабуркайте устата си в продължение на 1-2 мин. с микс от розова вода и мента и веднага ще усетите освежаващото действие. Тази комбинация ще стегне венците ви и ще подобри устната хигиена, за да може усмивката ви да е вашата гордост. Не се притеснявайте, ако случайно глътнете част от течността. Тя е напълно безвредна.

Розовата вода също е истинско съкровище. Тя е чудесен натурален и незаменим източник за почистване и тонизиране на кожата, за всяка кожа. Поддържа pH баланса, стимулира регенерационните процеси и има успокояващ ефект при акне, кожни проблеми и слънчеви изгаряния.

Розовата вода се използва и за заздравяване на суха и повредена коса. Втрива се добре в корените върху чиста и суха коса без да се отмива. Още след втората седмица резултатите стават явни. Косата е „съживена” и хидратирана.

Източник: http://www.cway.bg

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *